Yvon Chouinard kondigt aan dat hij het eigendom van zijn bedrijf weggeeft. De particuliere aandelen van het bedrijf zullen nu eigendom zijn van een klimaatgerichte trust en een groep non-profitorganisaties, en alle winsten die niet opnieuw in het bedrijf worden geïnvesteerd, zullen worden gebruikt om de klimaatverandering te bestrijden.
Volledig scherm
Yvon Chouinard kondigt aan dat hij het eigendom van zijn bedrijf weggeeft. De particuliere aandelen van het bedrijf zullen nu eigendom zijn van een klimaatgerichte trust en een groep non-profitorganisaties, en alle winsten die niet opnieuw in het bedrijf worden geïnvesteerd, zullen worden gebruikt om de klimaatverandering te bestrijden. © Getty Images

Oprichter van outdoormerk Patagonia geeft zijn miljardenbedrijf weg om klimaat te redden: “De aarde is nu onze enige aandeelhouder”

De oprichter en eigenaar van het bekende outdoormerk Patagonia heeft beslist zijn bedrijf weg te schenken. De opbrengsten moeten de strijd tegen de klimaatverandering helpen financieren, zegt hij zelf op de website van zijn bedrijf.

10 reacties

  • Karel van Velzeke

    2 jaar geleden
    ze zouden beter zijn geld gebruiken om onze energiefacuur wat betaalbaarder te maken .
  • Ghislain Geerts

    2 jaar geleden
    Marjan Frankie het geld moet toch van ergens komen hopelijk volgen ze zijn doelstellingen maar het blijft een druppel op een hete plaat.
  • Mich Vanderhoydonck

    2 jaar geleden
    Prachtige uitzondering op de regel . Een voorbeeld voor anderen . Hopelijk wordt er met zijn fortuin ook gewerkt aan de overbevolking op aarde ,waar haast niet over gepiept wordt maar dat een van de grote oorzaken van onze ondergang is.
  • Patrick Verschelde

    2 jaar geleden
    Eindelijk eens een concreet goed idee ipv windowdressing van de huidige multinationals
  • piet devlieger

    2 jaar geleden
    Een bijzonder mooi initiatief van deze man. En gelukkig zal hij door zijn leeftijd nooit te weten komen in welke zakken het leeuwendeel van zijn schenking zal verdwijnen. Dat leeuwendeel dat in geen geval voor het klimaat zal gebruikt worden. De voorbeelden van non-profit organisaties die vooral zichzelf in de eerste plaats bedienen zijn legio.