©Dick Demey 0032475629569

Mathi Raedschelders, icoon van volleybalclub Maaseik, is plots overleden

Vanmorgen is Mathi Raedschelders overleden, jarenlang voorzitter en sterke man bij volleybalclub Maaseik. Onder zijn impuls groeide Maaseik niet alleen uit tot een topclub in ons land, maar speelde het ook heel wat Europese topwedstrijden. Raedschelders werd 76 jaar.

Mathi Raedschelders is plots en onverwacht overleden. Jarenlang was hij  voorzitter en bezieler van volleybalclub Maaseik. Onder impuls van de Maaslandse ondernemer groeide Maaseik niet alleen uit tot een topclub in ons land, maar draaide het ook mee aan de Europese top. 

Hij heeft ervoor gezorgd dat Maaseik, een kleine club uit een klein mooi stadje, is uitgegroeid tot een topclub in Europa

René Corstjens, voormalig manager van volleybalclub Maaseik

"Mathi Raedschelders was een graag geziene man, zowel in Maaseik, bij de club als in de Europese volleybalwereld", vertelt René Corstjens, die jarenlang als manager met hem samenwerkte. "Hij was een markante figuur en heel joviaal. Hij was niet alleen een succesvol ondernemer, hij heeft er ook voor gezorgd dat Maaseik, een kleine club uit een klein mooi stadje is kunnen uitgroeien tot een topclub in Europa. Zijn overlijden is een groot verlies."

Ex-speler Wout Wijsmans is ook vol lof over Mathi Raedschelders. "Ik heb heel veel te danken aan Mathi. Ik speelde eerst voor Zonhoven, en dankzij Mathi kon ik bij Maaseik gaan spelen. En dat was voor mij de springplank naar een internationale carrière. Hij geloofde in mij. zo heb ik de laatste jaren nog voor Maaseik kunnen spelen en als technisch directeur met hem samengewerkt."

Mathi genoot echt van volleybal, van elke Europese match maakte hij een belevenis

Raedschelders was een succesvol ondernemer, maar volleybal was zijn echte passie. "Mathi genoot echt van volleybal", gaat Wijsmans verder. "Hij had ook respect voor iedereen in de club, voor de vrijwilligers, de supporters, de sponsors, de staf en alle spelers. Hij was heel professioneel als het aankwam op afspraken en besprekingen. Maar van elke Europese match maakte hij een belevenis. Voor en na de wedstrijd gingen we dan samen eten. Hij had ook altijd iets te vertellen, over volleybal of over het leven. Ik zal hem altijd in mijn hart dragen."

In maart 2020 gaf voorzitter Mathi Raedschelders de fakkel door aan een opvolger

In 2020 nam Mathi Raedschelders na 35 jaar afscheid als voorzitter van Maaseik en gaf hij de fakkel door aan Raymond Cretskens, een andere ondernemer uit het Maasland. Door de coronabeperkingen kon trouwens pas vorig jaar in oktober in Maaseik een uitgebreid afscheidsfeest worden gehouden voor Mathi Raedschelders. 

"Hij was schijnbaar in goede gezondheid en genoot van zijn pensioen", vertelt Corstjens nog. "Hij was vaak aan zee maar als het lukte, ging hij nog iedere week nog langs op de club. Zijn overlijden komt echt als een schok voor iedereen die hem heeft gekend."

Meest gelezen