Fotomontage HLN: Kamerfractieleidster Melissa Depraetere (Vooruit) en Kamerlid Anja Vanrobaeys (Vooruit)
Volledig scherm
Fotomontage HLN: Kamerfractieleidster Melissa Depraetere (Vooruit) en Kamerlid Anja Vanrobaeys (Vooruit) © Philip Reynaers / Photo News en Swirko

Vooruit wil automatische loonindexering van álle lonen

Vooruit wil dat de automatische loonindexering voortaan geldt voor alle werknemers in alle sectoren. Volgens Kamerleden Melissa Depraetere en Anja Vanrobaeys is dat vandaag nog niet het geval voor ongeveer 200.000 werknemers, onder wie ook personeel in de energiesector. Met een wetsvoorstel willen ze daar verandering in brengen.

27 reacties

  • Ludo Van Damme

    2 jaar geleden
    België is inzake de automatische indexaanpassing tot hiertoe uniek in Europa. In Nederland eist de bevolking nu ook loonindexering.
  • Marc Baeyens

    2 jaar geleden
    De roden spelen alleen maar politieke spelletjes om hun partijtje uit het slop te helpen.
  • Vlander Demulder

    2 jaar geleden
    OK 1 indexering om de 2 jaar
  • Gaston Miar

    2 jaar geleden
    En stop met spreken over bruto index. Hou het bij netto en stel vast dat de netto index de stijging van de levensduurte NIET volgt. Doe daar eens wat aan!
  • Kurt rosseel

    2 jaar geleden
    Men zou eens moeten nadenken over wat men krijgt als men in pensioen gaat ... Dat men start aan een bepaalt bedrag ok ... Maar nadien zou iedereen dezelfde opslag moeten krijgen ... Men werkt toch niet meer dus voor iedereen gelijk...( de opslag )