Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Proces aanslagen in Brussel: Kamer van Inbeschuldigingstelling laat beide broers Farisi vrij

BrusselNa zijn broer Smail is nu ook zijn broer Ibrahim Farisi vrijgelaten door de Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling. De twee waren in de aanloop naar het terreurproces opnieuw aangehouden vorige week maar lang hebben ze dus niet in de cel moeten zitten.

  1. Commandant Roger Hannon en zijn Etat-Major zijn klaar voor de Sint-Veroonmars: “Een nieuw uniform kost meer dan een maandloon”
    PREMIUM

    Commandant Roger Hannon en zijn E­tat-Ma­jor zijn klaar voor de Sint-Veroonmars: “Een nieuw uniform kost meer dan een maandloon”

    Lembeek maakt zich weer op voor drie dagen mezeek, pjeire en saldoete. Voor wie het Lembeeks dialect niet machtig is: muziek, paarden en soldaten. De Sint-Veroonmars dus, voor de inwoners van Lembeek hét hoogtepunt van het jaar. En al helemaal voor de Paassoldaten, die volgens de eeuwenoude traditie het reliekschrijn van Sint-Veroon moeten beschermen op de 18 kilometer lange tocht langs de dorpsgrenzen: “Op Paasmaandag komen we samen met 40 paarden voor de start van onze tocht.” Wij liepen in galop naar Roger Hannon, commandant van de Etat-Major, één van de soldatengroepen.
    Lembeek
  2. 200-tal mensen betuigen steun aan familie van Mehdi (17) die aangereden werd door politie: “Ze dienden hem zelfs de eerste zorgen niet toe”

    200-tal mensen betuigen steun aan familie van Mehdi (17) die aangereden werd door politie: “Ze dienden hem zelfs de eerste zorgen niet toe”

    Op het Poelaertplein in Brussel zijn dinsdagmiddag. een 200-tal mensen samengekomen om hun steun te betuigen aan de familie van Mehdi Bouda (17). De tiener werd 5 jaar geleden aangereden door een politievoertuig. Op 23 april weten de politieagenten die betrokken waren bij de dodelijke aanrijding of ze zich voor de politierechtbank of correctionele rechtbank zullen moeten verantwoorden. “Wij vragen antwoorden en eisen gerechtigheid.”
    Stad Brussel