visit.gent

Regen doet slotshow OdeGand van het water naar 't Kuipke verhuizen: "Zelfde muzikaal spektakel, andere magische locatie"

Het slotspektakel van OdeGand in Gent zal voor het eerst niet doorgaan in openlucht. Omwille van het voorspelde regenweer verhuist het festival op vrijdag- en zaterdagavond naar 't Kuipke in het Citadelpark. "Jammer, want de Korenlei en Graslei zijn een magische locatie. Maar het wordt hoe dan ook een magische show", klinkt het bij de organisatie.

Muziekfestival OdeGand, dat elk jaar plaatsvindt op en langs de Gentse binnenwateren, heeft aangekondigd dat het slotspektakel dit jaar niet zal doorgaan in openlucht. "De weersvoorspellingen zien er niet goed uit voor het komende weekend, daarom hebben we besloten om de show naar binnen te verhuizen", vertelt Veerle Simoens van Gent Festival Vlaanderen. De activiteiten die normaal zouden plaatsvinden op de Gras- en Korenlei, verhuizen nu naar 't Kuipke.

"Het is jammer dat we de show moeten verhuizen, want de Graslei en de Korenlei spreken tot de verbeelding met de magie van het water en de historische gevels", geeft Simoens toe. "Al is 't Kuipke ook een legendarische plek voor Gentenaars. En het showelement blijft volledig behouden."

De weergoden zijn ons normaal wel goed gezind. Dit is de 20e editie en slechts de 2e keer dat het regent

Veerle Simoens van Gent Festival Vlaanderen

Het is dit jaar de 20e editie van OdeGand en het is voor het eerst dat het festival niet buiten zal doorgaan. "Er was nog één andere regenachtige editie in het verleden. Die viel letterlijk in het water. Toen hebben we de show moeten inkorten", herinnert Simoens zich. "Dat risico willen we nu niet nemen. In plaats van bang af te wachten, hebben we nu al de knoop doorgehakt en gekozen voor een indoor locatie." 

Andere activiteiten gaan wel gewoon door

De muzikale routes overdag en de bootjestochten gaan wel door zoals gepland. "Misschien zal het nodig zijn om een paraplu mee te nemen op de boot, maar misschien ook niet. Het is onvoorspelbaar wanneer er buien zullen vallen. In ieder geval: wij gaan door de regen niet minder feestvieren", lacht Simoens.

Meest gelezen