Zwemmen in De Nekker? Verplichte registratie identiteitskaart: Provincie Antwerpen voert strijd op tegen amokmakers 

De Stad Mechelen en de Provincie Antwerpen kondigen opnieuw strenge maatregelen aan om amokmakers volgende zomer buiten te houden op recreatiedomein De Nekker. Afgelopen zomer waren er verschillende opstootjes. "Iedereen moet zijn identiteitskaart laten inlezen. Er komen extra camera's en wie over de schreef gaat, riskeert een plaatsverbod", zegt gedeputeerde Mireille Colson (N-VA). 

Recreatiedomein De Nekker in Mechelen zal komende zomer nog forser controleren en waken over de veiligheid. De Stad Mechelen en de Provincie Antwerpen pakken uit met een resem maatregelen in de hoop amokmakers buiten te houden. "Afgelopen zomer kwam het een aantal keer tot rellen en dat willen we vermijden", zegt Mireille Colson (N-VA) gedeputeerde van de Provincie Antwerpen. 

"Er komen extra camera's en net zoals vorige zomer beperken we het aantal bezoekers. We hebben een systeem aangekocht om de identiteitskaarten van alle gasten te registreren. Zo weten we altijd wie er op het domein is. Dankzij het systeem kunnen we opnieuw tickets aan de kassa verkopen zonder verplichte reservatie vooraf. Zo komen we tegemoet aan de verzuchtingen van de buurt", zegt Colson aan Radio 2." We blijven komend seizoen intensief samenwerken met de lokale politie en er zullen bewakingsagenten zijn. Wie over de schreef gaat, riskeert een plaatsverbod van de Mechelse burgemeester."

Er is dringend nood aan een federale databank van amokmakers zoals in het voetbal
Mireille Colson (N-VA)

De Provincie Antwerpen en de Stad Mechelen klagen opnieuw aan dat er geen federale databank is van amokmakers. "De wetgeving laat de uitwisseling van die gegevens tussen recreatiedomeinen niet toe. Zo kan het goed zijn dat iemand niet meer binnen mag in het recreatiedomein van Hofstade een paar kilometer verder, zonder dat wij dat weten. Wij pleiten al heel lang voor een federale databank naar analogie met die van de hooligans in het voetbal. Helaas blijft het bij het kabinet Verlinden daarover erg stil", besluit Colson.

Meest gelezen