Een door Poetin voorgezeten vergadering met van links naar rechts de vlaggen van Armenië, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Rusland, Turkmenistan en de CSTO
Volledig scherm
PREMIUM
Een door Poetin voorgezeten vergadering met van links naar rechts de vlaggen van Armenië, Wit-Rusland, Kazachstan, Kirgizië, Rusland, Turkmenistan en de CSTO © ANP / EPA

Onderling vechten, wapens leveren aan de vijand en dreigen met opstappen: dit is de NAVO van Poetin

Vladimir Poetin heeft een goede reden om lastig te zijn op de NAVO. Want zijn eigen NAVO werkt voor geen meter. Dat werd deze week weer pijnlijk duidelijk, toen een oud-lid een huidig aanviel, ook twee andere slaags geraakten en een vierde over het verlaten van het bondgenootschap sprak.

16 reacties

  • Peter Vergauwen

    2 jaar geleden
    De z van de Russen staat ondertussen voor zot zijn.
  • ivan de ridder

    2 jaar geleden
    Wit-Rusland is voor 100% afhankelijk van Rusland 'dankzij' Loekasjenko, maar deze kan zijn eigen leger niet mobiliseren tegen Oekraïne zonder een afzetting te vrezen. Kazachstan scheurde zich al voor de aanvang van deze oorlog los van Russische invloed, getuige de directe relaties tussen Xi en Tokajev (en de sancties vanuit Kazachstan aan Rusland opgelegd). Armenië is overgeleverd aan de willekeur van Azerbeidzjan, Poetin gaat hun niet ter hulp snellen. Dus die alliantie stelt geen knijt voor.
  • Leonarda Van Opbroecke

    2 jaar geleden
    Is er een verschil met de NAVO? Ik weet niet, he. Ik stel maar gewoon de vraag?
  • philippe quinart

    2 jaar geleden
    Poetin wil met zijn bondgenootschap enkel en alleen anderen in zijn oorlog betrekken want hij heeft maar een showlegertje.
  • Willem Pots

    2 jaar geleden
    respect en steun moeten van 2 kanten komen... een elementair basisprincipe dat Poetin nog steeds niet begrepen heeft !