©  EPA-EFE

Coppa Sabatini: Daniel Felipe Martinez is de snelste in de sprint

Daniel Felipe Martinez heeft donderdag de 70e editie van de Coppa Sabatini (Ita/1.Pro) op zijn naam geschreven. Na 198,9 kilometer van en naar Peccioli troefde de Colombiaan van INEOS Grenadiers de Noor Christian Eiking (EF Education-EasyPost) en de Fransman Guillaume Martin (Cofidis) af in de sprint. De Colombiaan Esteban Chaves (EF Education-EasyPost) werd vierde, voor de Rus Alexandr Vlasov (BORA-hansgrohe).

Bron: BELGA

De vijf renners maakten deel uit van een groepje vluchters dat zich op dertig kilometer van de eindstreep vormde. Met nog iets meer dan 20 kilometer te rijden, koos Vlasov voor de aanval. Martinez vertrok op zijn beurt op de bult van Peccioli. Enkel Martin, Chaves en Eiking konden volgen. Op zes kilometer van de meet werd Vlasov gegrepen door het groepje achtervolgers, die samen naar de meet reden. In de sprint trok Martinez aan het langste eind. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Met de sprintzege bevestigde Martinez zijn goede vorm. Een dag eerder behaalde hij nog een derde plaats in de Ronde van Toscane. Het is voor de Colombiaan al de vierde zege van het seizoen en de elfde uit zijn carrière.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer