Piepjonge Ier van Jumbo-Visma houdt vloekende Mauri Vansevenant met straffe finish van ritwinst in Ronde van Slovakije

De 20-jarige Ier Archie Ryan van de opleidingsploeg van Jumbo-Visma heeft donderdag de tweede etappe in lijn van de wielerronde van Slovakije (cat. 2.1) gewonnen. Hij haalde het op een kasseihelling voor Mauri Vansevenant (Quick-Step Alpha Vinyl). De Tsjech Josef Cerny, een ploegmaat van Vansevenant, is de nieuwe geletruidrager.

Vincent Van Genechten
Bron: BELGA

De 186 kilometer lange tweede etappe van Hlohovec naar Banska Stiavnica was een van de twee heuveletappes van de vijfdaagse Ronde van Slovakije. Het venijn zat daarbij vooral diep in de finale, waarin de Spaanse ploegen Kern Pharma en Caja Rural - Seguros RGA een vroege vlucht van drie tot de orde riepen en het peloton deden versplinteren. 

Gele trui Ethan Vernon (Quick-Step Alpha Vinyl), de winnaar van de proloog en de eerste rit, kwam bergop in de problemen. Zijn Belgische ploegmaat Mauri Vansevenant overleefde wel vlot. Uiteindelijk draaide de wedstrijd uit op een sprint van een selecte kopgroep op de kasseihelling naar de finish. Ryan ging die van heel ver aan en hield net stand, goed voor zijn allereerste profzege. Vansevenant maakte in de slotmeters nog veel terrein goed, maar kwam stuurkloppend van ontgoocheling als tweede over de streep. De Italiaan Lorenzo Fortunato werd derde.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vernon wordt in het algemene klassement afgelost door zijn Tsjechische ploegmaat Josef Cerny, die vier seconden voorsprong heeft op de Zuid-Afrikaan Stefan De Bod en vijf op de Tsjech Jakub Otruba. Vansevenant is nu vierde op 0:06. Er wachten nog twee ritten in de Ronde van Slovakije. Vrijdag staat de langste rit op het programma, goed voor 214 kilometer en opnieuw veel klimwerk.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer