Gigantische ‘doodskist’ valt op bij ontmoeting tussen Poetin en Xi Jinping

De Russische president Vladimir Poetin heeft vandaag de Chinese leider Xi Jinping ontmoet in Oezbekistan. En het was alweer een tafel die met alle aandacht ging lopen. Of moeten we zeggen een grote “doodskist” met rode bloemstukken op?

tg

In de Oezbeekse stad Samarkand kwamen de leden van de Shanghai-Samenwerkingsorganisatie (SSO) bijeen. Ook de Chinese president Xi en zijn Russische collega Poetin tekenden present, samen met 16 andere staats- en regeringshoofden uit de Euraziatische regio.

En net als eerder dit jaar in Moskou was het opnieuw een tafel die de show stal. Iedereen herinnert zich ongetwijfeld de zeven meter lange tafel met Poetin aan de ene kant en de Franse president Macron aan de andere kant.

Poetin en Macron zaten meer dan zeven meter van elkaar tijdens hun ontmoeting in februari ©  Reuters

Dit keer zaten Poetin en Xi op minstens vijf meter afstand van elkaar aan twee grote, sierlijke tafels in hoefijzervorm. Met in het midden iets wat op een grote met rode bloemstukken versierde ‘doodskist’ leek. Al zullen de onderhandelaars daar wellicht maar weinig oog voor gehad hebben. Poetin hoopt vooral op steun van China.

.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer