Fris met pittige buien en kans op rukwinden: "Haal paraplu maar boven en houd hem goed vast"

Buien, korrelhagel, donder en rukwinden: de herfst heeft zijn intrede gemaakt. De voorbije dagen zakte de temperatuur al gestaag, en die daling zet zich dit weekend verder. "Haal de paraplu maar boven en houd hem goed vast", raadt weerman Frank Deboosere aan.

We krijgen vandaag opklaringen, maar ook zwaarbewolkte perioden met buien, die vanaf de Noordzee over het land trekken. De buien kunnen pittig zijn, met kans op korrelhagel en donder. Het wordt fris met maxima tussen 10 en 15 graden. Vooral in de namiddag is er kans op rukwinden tot 60 km/u, aan zee zelfs tot 70 km/u. Dat meldt het KMI.

Vanavond en -nacht blijft het wisselend bewolkt met buien, eventueel met wat korrelhagel of enkele donderslagen. De minima liggen tussen 6 graden in de Hoge Venen en 13 graden aan zee. De wind waait matig. Tijdens een stevige bui is er nog kans op rukwinden rond 60 km/u. Aan zee staat er een krachtige tot soms mogelijk zeer krachtige wind, met rukwinden tot 70 à 80 km/u.

Zaterdag blijft het wisselvallig met geregeld buien, eventueel met wat gedonder. In de loop van de namiddag wordt het mogelijk droger met wat meer zon vanaf het westen. De maxima schommelen tussen 10 en 14 of 15 graden bij een matige of aan zee vrij krachtige tot krachtige wind.

Zondag is het wisselend tot zwaarbewolkt. In de voormiddag is het meestal droog, maar na de middag stijgt de kans op buien. De maxima liggen tussen 10 en 16 graden. Er staat een matige tot vrij krachtige en aan zee krachtige wind.

Maandag begint droog met plaatselijk brede opklaringen en, vooral ten zuiden van Samber en Maas, ochtendgrijs. In de loop van de dag neemt de bewolking toe en wordt het wisselend bewolkt met enkele buitjes. De maxima liggen tussen 12 en 18 graden bij een matige wind.

Dinsdag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met enkele buien. De maxima liggen tussen 12 en 17 graden bij een meestal zwakke, veranderlijke wind.

BEKIJK - "Na weken van warme temperaturen, zijn we nu in een koude kramp geschoten", zegt weerman Frank Deboosere in "Het weer":

Deze video is niet meer beschikbaar. We beschikken momenteel niet over de rechten om deze video aan te bieden.

Meest gelezen