Vlaams minister van Media Benjamin Dalle erg kritisch voor VRT: “Ik heb me verslikt in mijn koffie”

De VRT ligt dezer dagen op verschillende fronten onder vuur. Of het nu gaat om de omstreden ‘FIRE’-documentaire, het geschrapte regionale ochtendblok op Radio 2, de toplonen voor schermgezichten, het gebrek aan diversiteit, of de kritiek op Karl Vannieuwkerke: in een interview met Het Laatste Nieuws spaart Vlaams minister van Media Benjamin Dalle (CD&V) zijn kritiek niet.

jvh
Bron: Het Laatste Nieuws

Recent kwam de openbare omroep onder vuur te liggen voor de ‘FIRE’-documentaire, waarin getuigen bleken rijk te worden met een piramidespel. “De VRT is assertief in het proberen te bereiken van jonge kijkers via haar digitaal aanbod”, aldus Dalle. “Bij ‘FIRE’ is dat volledig verkeerd gelopen. De manier waarop dat programma is uitgewerkt en werd gepresenteerd was verkeerd.”

William Boeve deed deze week op sociale media zijn beklag over het gebrek aan diversiteit op het scherm, kritiek waar Dalle zich in kan vinden. “In de beheersovereenkomst staan heel ambitieuze doelstellingen rond gender, migratieachtergrond en handicap. De VRT is er nog niet: een inhaaloperatie is nodig.”

Ook het feit dat het regionale ochtendblok bij Radio 2 wordt geschrapt, kan Dalle maar moeilijk slikken. “Ik heb me verslikt in mijn koffie toen ik het nieuws las. Lokaal nieuws behoort tot het DNA van Radio 2. VRT heeft mij verzekerd dat het regionaal nieuws even belangrijk zal blijven: the proof of the pudding is in the eating. We gaan dat nauwgezet opvolgen.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER