Twitter
Volledig scherm
© Twitter

Italië kreunt onder felle regen en overstromingen: al tien doden, “kind meegesleurd door kolkend water”

UpdateBij zware regenval en overstromingen in midden-Italië zijn volgens de reddingsdiensten minstens tien mensen om het leven gekomen. Vier mensen worden nog vermist, meldt het Italiaanse persbureau ANSA. Tientallen mensen zijn gered vanaf daken en uit bomen.

6 reacties

  • Ronald Beintema

    2 jaar geleden
    Alle sterkte toegewenst en groot respect voor de reddingswerkers! Hier draait het in het leven om...elkaar helpen en eerlijk zijn! Investeer in milieu en respecteer de natuur i.p.v. het geld over de balk te smijten m.b.t. het klimaat!!!
  • jos segers

    2 jaar geleden
    Wat een extremen zeg. Tijdens de zomer tekort aan regen en daarna teveel met alle gevolgen vandien.
  • Guillaume Bastings

    2 jaar geleden
    Door de hoge watertemperatuur van de Middelandse zee zal dit, dit najaar voor vele rampen zorgen.
  • Christine Laevers

    2 jaar geleden
    Alle regeringen en regimes staan nu voor een super grote uitdaging om hun bevolkingen en landbouw en industrie te beschermen. Wie daar het briljantste in zal zijn, wint op economisch, sociaal en politiek vlak. Investeren in nieuwe technologieën en de zaken volledig anders bekijken. De bevolking van een stad die vijf keren onderloopt op drie jaar tijd, verhuisd. Dat is maar een voorbeeld. Zich vastklampen aan het verleden en hopen op ... dat zou ik nu echt niet doen.
  • marc roolant

    2 jaar geleden
    Twee maanden geleden voorspelde Nicolas van noodweer BeNeLux dat al. Hij zei toen dat de abnormale hoge temperaturen van het Middellandse zeewater van 30 °, in september en oktober voor nooit geziene neerslag zou zorgen in Italië en Griekenland en kijk, hij had een glazen bol.