In Ruddervoorde is donderdagochtend een groot actief drugslabo opgerold. Containers van de civiele bescherming staan in rij opgesteld om het illegale materiaal weg te voeren. ©  evib

Antwerpse man en West-Vlaams koppel opgepakt voor drugslabo in loods: “Garagebox in Antwerpen was opslagplaats”

Een koppel uit Oostkamp en een man uit Antwerpen zijn gearresteerd bij huiszoekingen in een drugsonderzoek. Het gerecht was eerder donderdagochtend binnengevallen in een actief drugslabo in een loods bij een villa langs de E403 in het West-Vlaamse Ruddervoorde. “In Antwerpen is ook een opslagplaats ontdekt in een garagebox”, klinkt het bij het parket.

Elias Vincke, Jarit Taelman

Speurders vielen donderdagochtend binnen in een loods in de Kuipenstraat in Ruddervoorde, een doodlopende straat langs de snelweg E403. Ze rolden er een groot actief drugslabo op. Het gerecht was de hele ochtend bezig met het onderzoek en de ontmanteling van het labo en haalde tientallen vaten en ander materiaal uit de loods.

Meerdere containers van de civiele bescherming stonden geparkeerd in de straat om al het illegale materiaal te vervoeren. In Antwerpen werd een opslagplaats van de verdachten ontdekt in een garagebox.

Onder leiding van de onderzoeksrechter in Brugge zijn een koppel uit Oostkamp en een man uit Antwerpen gearresteerd voor de feiten. Ze worden wellicht vrijdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Brugge. Het parket geeft voorlopig geen verdere informatie over de hoeveelheden drugs die in beslag zijn genomen.

De zoekingen waren onderdeel van een onderzoek naar de handel in en fabricatie van synthetische drugs dat de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van West-Vlaanderen in mei opstartte nadat er meerdere meldingen kwamen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER