Dominique Persoone met tattoo-artiest Björn Verbrugge
Tattoo Bjorn

Brugse chocolatier Dominique Persoone laat titel van "West-Vlaams ambassadeur" op zijn schouder tatoeëren

De Brugse chocolatier Dominique Persoone heeft op zijn schouder een tatoeage laten zetten met het logo van West-Vlaams ambassadeur. Persoone werd bijna een jaar geleden tot ambassadeur benoemd door Radio 2, de Krant van West-Vlaanderen en Focus/WTV. En hij is zo trots op die titel dat hij hem op zijn lichaam heeft laten vereeuwigen.

Dominique Persoone heeft wel al wat tatoeages staan, maar vond nog een mooi, opvallend plekje om er ook het logo van West-Vlaams ambassadeur bij te zetten: vooraan op zijn linkerschouder. Persoone werd vorig jaar tot ambassadeur verkozen en is daar bijzonder trots over. Ik heb het gehaald van Flip Kowlier onder meer en van Will Tura", zegt hij, "ik ben ook trots op mijn afkomst, dus heb ik niet getwijfeld." 

Over de plek waar het logo moest komen was wel nog wat twijfel. "Ik wou sowieso dat het ergens zou komen waar het zichtbaar was, niet op mijn rug dus. Dan dacht ik om hem op mijn borst te zetten, maar de laatste keer dat ik mij daar liet tatoeëren deed niet bepaald deugd, dus is het mijn schouder geworden."

Een herinnering aan leuke dingen

Concrete plannen voor een volgende tatoeage zijn er nog niet, al komt die er zo goed als zeker. "Ik moet toegeven dat het een beetje een verslaving geworden is. Al wil ik wel dat iedere tatoeage een betekenis heeft. Ik vind het belangrijk dat als je 's ochtends opstaat en je voelt je wat down, dat je in de spiegel kan kijken en herinnerd wordt aan toffe dingen. Ik sta daar dan mijn tanden te poetsen en denk: "niet trunten hé, je bent ambassadeur geweest. Sjette geven!""

"'k zien deure"

Naast het logo van West-Vlaams ambassadeur liet Persoone ook een half varken tatoeëren. "Het is de achterkant van het varken dat er op staat", zegt hij, "met de woorden "'k zien deure". Het varken staat symbool voor West-Vlaanderen, de provincie waar het hoogste aantal varkens gehouden wordt. "'k zien deure" is een soort taalgrapje. Het betekent "ik ben er vandoor", maar ook "ik ben in twee gezaagd"."

Tattoo Bjorn

Meest gelezen