Het bedrijfsgebouw van Umicore in Hoboken.
Volledig scherm
Het bedrijfsgebouw van Umicore in Hoboken. © BELGA

Umicore vraagt bedienden op vrijdag thuis te werken om energie te besparen

De Belgische producent van batterijmaterialen en autokatalysatoren Umicore vraagt zijn bedienden om op vrijdag thuis te werken, om zo energie te besparen. Dat zegt voorzitter Thomas Leysen in een weekendinterview met ‘De Tijd’. Zelf neemt hij alvast “kortere en koudere douches”. Door thuiswerk op vrijdag kan de verwarming op kantoor drie dagen uit. De thermostaat van de Umicore-kantoren wordt ook naar 19 graden gedraaid.

16 reacties

  • Alexis Pauwels

    2 jaar geleden
    1 bureel verwarmen tegenover 10 huiskamers die nu moeten verwarmd worden. Cassa cassa voor de Belgische staat door de inning van belastingen op dit verbruik.
  • Karine Roeland

    2 jaar geleden
    Slim. Firma's worden al in de watten gelegd door de overheid en door werknemers thuis (verplicht?) te laten werken hebben ze een hogere winstmarge. Geld maakt geld. De kloof tussen zeer rijk en zeer arm word met de dag groter.
  • Paul Verbeeck

    2 jaar geleden
    Minder uitgaven voor de werkgever , meer winst voor hem en de werknemer betaald het gelag . Is dat de firma waar de overheid (belastingbetaler dus) de zonnepanelen voor gesubsidieerd heeft en de energie exclusief voor het bedrijf is en niet voor diegenen die het geld opgehoest hebben ?
  • Marcel Desmet

    2 jaar geleden
    Dus alle werknemers moeten hun eigen huis een dag extra verwarmen, dit lijkt op meer energie verbruik in het algemeen en aan de andere kant de winst voor de aandeelhouders hoog proberen houden, straf.
  • Jan De Greef

    2 jaar geleden
    Energie besparen door de werkgever. Lees: winst veilig stellen en vergroten indien mogelijk. De werknemers krijgen de lasten van de energiebesparing van de baas in eigen nek geschoven. Welke werknemer aanvaard zoiets? Waar zitten de vakbonden, zien die dat zitten? Umicore is niet de enige. Alle bedrijven die hun personeel laten thuiswerken doen op die manier goede zaken. Mooi bedacht en in voege van voor de Corona. Dat wordt allemaal kritiekloos aanvaard. Wordt wakker aub.