De hele vibe van 'Phantom Fury' doet je aan de nineties denken.
Volledig scherm
De hele vibe van 'Phantom Fury' doet je aan de nineties denken. © 3D Realms

‘Phantom Fury’ brengt de nineties terug naar je console

Gamepreview3D Realms, het gamelabel dat ons in de nineties toppers als ‘Duke Nukem 3D’ en ‘Hexen’ bracht, keert na jaren terug naar het voorplan met nieuwe shooter ‘Phantom Fury’. Die blinkt uit in precies dezelfde ninetiesvibe als die oudjes van het bedrijf, waarvoor de makers flink aan de graphics moesten sleutelen. Niet om ze er scherp te laten uitzien, zoals bij een moderne shooter, maar om ze net een beetje telegeniek verouderd te doen lijken.

  1. Wéér een zombiegame? ‘Welcome to ParadiZe’ is meer dan aangenaam tussendoortje
    gamereview

    Wéér een zombiegame? ‘Welcome to ParadiZe’ is meer dan aangenaam tussendoor­tje

    Dit spel heet dus echt ‘Welcome to ParadiZe’. Met een hoofdletter z. Want het is met zombies en de niet al te subtiele woordspelingen stonden precies diep in de uitverkoop. Kijk, een flauwe pun op tijd en stond moet kunnen. Maar als je titel al zo slap is, dan doet dat niet het beste vermoeden voor het eigenlijke spel, beste ontwikkelaars. Gelukkig durft een eerste indruk al eens mis zijn, want uiteindelijk is dit misschien geen onvergetelijke instant klassieker, maar desalniettemin een meer dan aangenaam tussendoortje.
  2. Indrukwekkend ‘Like a Dragon: Infinite Wealth’ biedt episch avontuur met slechts één minpuntje
    gamereview

    Indrukwek­kend ‘Like a Dragon: Infinite Wealth’ biedt episch avontuur met slechts één minpuntje

    Amper twee maanden geleden waren we nog quasi extatisch over de terugkeer van Kiryu Kazuma in ‘Like A Dragon: The Man Who Erased His Name’. Het was een veel compacter avontuur dan wat ‘Yakuza’/’Like A Dragon’-fans gewoon waren, maar betekende vooral de herintroductie van de notoire anti-held uit de ondertussen al bijna twee decennia oude franchise. Ook in de nieuwste telg, ‘Infinite Wealth’, is een grote rol weggelegd voor Kiryu, en de langverwachte ontmoeting met Ichiban Kasuga, de protagonist van ‘Like A Dragon’. En dit keer is het meer dan een (naar ‘Yakuza’-termen) kort tussendoortje. Veel, véél meer.