Slachtoffer gewelddadige overval in Sint-Niklaas nog op intensieve zorg. © TV Oost

Verdachte overval op Cuwan (19) blijft in de cel: “Nog maar weinig hersenactiviteit, dokters hebben niet veel hoop”

Sint-Niklaas -

Vrijdag moest een van de verdachten van de overval op Cuwan Akbabatunguz (19) voor de raadkamer verschijnen. Zijn aanhouding werd bevestigd en de man blijft voorlopig in de cel. De toestand van Cuwan blijft intussen kritiek. “De dokters hebben niet veel hoop meer”, reageert zijn familie.

Pieter Van Hecke

Vrijdag 9 september werd de 19-jarige op een gewelddadige manier overvallen en beroofd door twee mannen na een avondje stappen met vrienden in het centrum van Sint-Niklaas. De feiten speelden zich af achter de Sint-Nicolaaskerk. Het slachtoffer kwam bij de aanval slecht neer op een fietsenrek en liep verschillende schedelbreuken op. Hij vecht nog steeds voor zijn leven in het ziekenhuis. “De toestand van Cuwan blijft kritiek. De hersenen hebben zware schade opgelopen en er is nog maar weinig hersenactiviteit. De dokters hebben niet veel hoop en geven weinig perspectief”, klinkt het bij de familie.

LEES OOK. 19-jarige vecht nog steeds voor zijn leven na gewelddadige overval tijdens avondje uit: “De kans is heel klein dat mijn zoon het haalt”

Na de aanval werd al snel een van de twee verdachten geïdentificeerd en aangehouden. Het gaat om een 18-jarige man uit Sint-Niklaas. Vrijdag moest hij opnieuw voor de raadkamer verschijnen waar zijn aanhouding werd bevestigd. Een mogelijke tweede dader werd ook ondervraagd, maar die mocht beschikken na het verhoor. Er heerste te veel twijfel over zijn betrokkenheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER