©  Patrick Post

Energieleveranciers kunnen korting “relatief snel” toepassen

De energieleveranciers zullen de nieuwe tegemoetkoming van de federale regering “relatief snel” kunnen toepassen. Dat zegt sectorfederatie Febeg. Er moeten wel nog details uitgeklaard worden.

wver
Bron: BELGA

General Manager van Febeg Marc Van den Bosch vindt het positief dat de regering maatregelen neemt om de factuur verder te verlichten. “We zijn bereid om samen te werken over de uitwerking”, zegt hij. Als de korting op dezelfde manier wordt toegepast als de 100 euro die eerder werd toegekend, “kan het relatief snel gaan”, aldus Van den Bosch. 

Bij de btw-verlagingen op elektriciteit en gas vroegen de leveranciers tijd om de maatregel toe te passen. De regering wilde de verlaging op de elektriciteitsfactuur al in maart in de voorschotten verwerkt zien, maar het werd uiteindelijk april. 

Voor de nieuwe tegemoetkoming zullen de leveranciers verschillende databases moeten kruisen. Zo zal onder meer wie een vast contract heeft van voor oktober 2021, niet in aanmerking komen. Zij hebben nog voordeligere contracten van voor de grootste prijsstijgingen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER