Vrachtwagen crasht op A12 en verspert Bevrijdingstunnel richting Antwerpen

 ©  BFM

Op de A12 richting Antwerpen is vrijdagavond een ongeval gebeurd met een vrachtwagen ter hoogte van de Bevrijdingstunnel, die daardoor versperd is. Dat meldt het Vlaams Verkeerscentrum.

jtp
Bron: BELGA

Het verkeer dat vanuit Brussel richting Antwerpen moet, krijgt de raad om via de E19 te rijden.

Het ongeval gebeurde iets na 21.30u. Op de A12 in Wilrijk, net voor de Bevrijdingstunnel, wilde een vrachtwagenbestuurder vermoedelijk op het laatste moment nog wisselen van rijvak. De chauffeur had echter niet gemerkt dat de snelweg net voor de tunnel gescheiden wordt door een betonnen vangrail. Het voorste deel van de vrachtwagen ging over de betonblokken en belandde op de zij.

Door het ongeval is de A12 naar de Antwerpse Ring (R1) richting Nederland volledig versperd. Richting Jan De Vostunnel is de rechterrijstrook versperd. Er staat een file die reikt tot voor het viaduct van Wilrijk. Het Vlaams Verkeerscentrum raadt verkeer op lange afstand van Brussel naar Antwerpen aan om via de E19 te rijden.

Het is al een hele dag razend druk rond Antwerpen. Dat komt door een kapotte brugvoeg op het viaduct van Merksem. Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) voert vrijdagavond een noodherstelling uit. Daarvoor zijn richting Nederland drie rijstroken versperd. Ook op de secundaire wegen in en rond Antwerpen staat het verkeer op verschillende plaatsen muurvast.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen