©  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

Afwisselend opklaringen en buien met donder, rukwinden tot 70 km/u

Zaterdag zijn er afwisselend opklaringen en buien. Die laatste kunnen gepaard gaan met donderslagen en rukwinden tot 60 km/u in het binnenland en tot 70 km/u aan zee. In de loop van de namiddag wordt het in het westen overwegend droog met meer zon. De maxima liggen tussen 10 en 15 graden. Dat meldt het KMI.

debn
Bron: BELGA

Zaterdagnacht is het in de noordoostelijke helft van het land nog vaak bewolkt met talrijke buien. In het zuidwesten blijft het nagenoeg droog met brede opklaringen. De minima liggen tussen 5 en 10 graden in het binnenland en rond 13 graden aan zee. De wind waait matig en wordt later vaak zwak.

Zondagvoormiddag blijft het overwegend droog met nog wat opklaringen. De maxima liggen tussen 10 en 13 graden in de Ardennen en tussen 14 en 16 graden elders. Er waait een matige en in de namiddag lokaal soms een vrij krachtige wind. Aan zee is de wind vrij krachtig tot krachtig, met rukwinden tot ongeveer 55 km/u.

Maandag wordt het wisselend tot zwaarbewolkt met nog een paar lokale buitjes, maar in veel streken blijft het droog. We halen maxima van 12 graden in de Hoge Ardennen tot 17 of lokaal 18 graden in het centrum. Er waait een matige wind.

Dinsdag is het meestal bewolkt met plaatselijk wat lichte neerslag bij tussenpozen. We halen maxima van 12 tot 17 graden  bij een zwakke tot matige wind.

Woensdag lijkt het droog te blijven met een afwisseling van zon en wolken. ‘s Ochtends is er kans op mist of lage bewolking. De maxima liggen tussen 14 en 19 graden. De wind waait zwak.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER