©  Twitter Israel-PremierTech

Memorial Marco Pantani afgelast door hevige regen en windstoten

De Memorial Marco Pantani gaat dit jaar niet door. Die koers had zaterdag gereden moeten worden, maar werd eerst ingekort en nadien afgelast omwille van het slechte weer. De Adriatische kust werd deze ochtend getroffen door zware regen, volgens Israel-PremierTech - dat ook video’s toonde van de omstandigheden - was er ook sprake van stevige winden tot 45 kilometer per uur.

Sam Varewyck en Hugo Coorevits

Onder meer Cian Uijtdebroeks, Egan Bernal en Vincenzo Nibali zouden aan de start verschenen zijn in de Memorial Marco Pantani. De wedstrijd werd eerst ingekort - de renners zouden pas rijden vanaf kilometer 52 - maar net voor de middag werd beslist om over te gaan tot een volledige afgelasting. Uit beelden van Israel-PremierTech blijkt waarom: de term hondenweer is nog zacht uitgedrukt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De regio wordt reeds enkele dagen geteisterd door noodweer. Bij zware regenval en overstromingen in de omgeving van Ancona, een stad aan de Adriatische kust, zijn volgens de Italiaanse burgerbescherming minstens tien mensen om het leven gekomen. In de gelijknamige provincie, in de regio de Marken, waren vrijdagochtend nog vier mensen vermist. De combinatie van aanhoudende droogte en plotse, hevige regenval ligt aan de oorzaak van de overstromingen.

De Memorial Marco Pantani wordt gereden sinds 2004, het jaar waarin de befaamde Italiaan - een ex-winnaar van de Giro en Tour - overleed. De eendaagse wielerwedstrijd in en rond Cesenatico, de geboorteplaats van Pantani, werd vorig jaar gewonnen door de Italiaan Sonny Colbrelli.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer