Foto: RTV

Pony doodgebeten in weide in Balen: "Heel waarschijnlijk door wolf"

In Balen is afgelopen nacht een pony doodgebeten, vermoedelijk na een wolvenaanval. Een dierenarts heeft het dier laten inslapen.

In Balen is afgelopen nacht een pony doodgebeten, zo goed als zeker het werk van een wolf. Dat schrijft RTV en het nieuws is bevestigd aan onze redactie. De eigenaar trof het zwaargewonde dier vanmorgen aan in een weide vlak bij zijn woning. De pony had bijtsporen in de nek en aan de achterbenen. 

"Ik kreeg inderdaad het bericht dat een pony werd doodgebeten, in de Belgenlaan. Er wordt nu onderzocht welk dier daar verantwoordelijk voor is, maar heel waarschijnlijk is het een wolf", zegt burgemeester Johan Leysen (CD&V). "We zitten hier op de grens met Limburg, en daar zitten wolven. We hebben ook al een aantal aanvallen door een wolf gehad, ondermeer op een kangoeroe. De wolf wordt in de omgeving ook gesignaleerd." Een dierenarts heeft het dier moeten euthanaseren.

De weide waar de pony stond, was omheind. Maar omdat het maar een basisomheining was, is de wolf er vermoedelijk onder door gekropen. Sinds juni kunnen ook veehouders in het noorden van de provincie Antwerpen financiële steun krijgen bij het beschermen van hun dieren tegen wolven.

Meest gelezen