Waals minister-president Elio Di Rupo (PS).
Volledig scherm
Waals minister-president Elio Di Rupo (PS). © BELGA

Elio Di Rupo optimistisch over Wallonië, dankzij "formidabele weerstand”

Waals minister-president Elio Di Rupo (PS) heeft zich zaterdag in Namen naar aanleiding van de 'Fêtes de Wallonie', het feest van het Waalse gewest, optimistisch getoond over de toekomst van het gewest, ondanks sommige rampzalige economische indicatoren. Di Rupo wees op de veerkracht van Wallonië, dat met de financiële gevolgen kampt van natuurrampen, de oorlog in Europa en de economische crisis.

56 reacties

  • victor vandesande

    2 jaar geleden
    Ze kunnen misschien beginnen met van hun twwe regeringen er een te maken dat scheelt al een hoop miljoenen. Maar ja dan hebben´ hun.politieke vriendjes geen postjes meer. Dat doen ze dus niet.
  • ivan de ridder

    2 jaar geleden
    Wallonië zou nog formidabeler zijn onder daadkrachtiger beleid, niet de salon-politiek die al decennia door de PS (en weldra de PTB?) gehandhaafd wordt. Hoeveel is de schuldenput gestegen intussen en hoe denkt de heer Di Rupo nu ineens deze trend om te keren? 'Financiën die onder controle zijn' - juist ja, daarom geeft de voornaamste donor aan dat ze slechts voor de korte termijn nog financiële bijstand wilt verlenen.
  • Gino Sinnesael

    2 jaar geleden
    Hoe zit het in feite met het 'Marshallplan voor Wallonië' van zijn poulain Magnette? Want daar stroomde al heeeeel veel geld naartoe. Waarom horen we daar niets meer van?
  • Rudi De Roover

    2 jaar geleden
    Mr Aernoudt u maakt geen gebruik van deze premies en al de rest dan.Zulke mensen als u zijn de eerste en anders zou ik zeggen gaan in wallonie wonen als het daar toch zoveel beter is .
  • pieter vandenberghe

    2 jaar geleden
    Realiteit verdwijnt als het geloof overneemt. Goed voor de walen dat geld niet gelukkig maakt. 🤣