Eén persoon overleden bij zware brand in Maria Middelares-ziekenhuis in Gent

Op zondagochtend is een kortstondige en hevige brand uitgebroken in een isolatiekamer op de spoeddienst van het AZ Maria Middelares in Gent. Daarbij is één persoon - een man geboren in het jaar 1978 - die aanwezig was in de isolatiekamer, om het leven gekomen. Vier andere mensen raakten lichtgewond. Politie en parket onderzoeken nu de oorzaak van de brand. De spoeddienst van het ziekenhuis is voorlopig gesloten. 

De brand is ontstaan in een isolatiekamer op de dienst spoedgevallen van het ziekenhuis. De brandweer was snel ter plaatse, dus het vuur was snel onder controle, maar de persoon in de isolatiekamer - een man geboren in het jaar 1978 - is toch overleden. "Het ziekenhuis betuigt al zijn steun aan de familie van het slachtoffer. Ook met de andere betrokken patiënten en medewerkers, voor wie de situatie de nodige impact heeft, leeft het ziekenhuis mee", klinkt het in een persmededeling. Naast het dodelijke slachtoffer raakten ook vier personen lichtgewond.

BEKIJK - Noodtentjes zijn opgebouwd naast het Gentse ziekenhuis AZ Maria Middelares

Videospeler inladen...

Over de oorzaak van de brand wil het parket van Oost-Vlaanderen voorlopig niets kwijt. "Dat wordt volop onderzocht", zeggen ze. Er is ondertussen een onderzoeksrechter aangesteld om de brand te onderzoeken. De veiligheid van de patiënten in het ziekenhuis is gegarandeerd, laat het ziekenhuis weten. 

De evacuatie van de spoedafdeling is ondertussen achter de rug. De spoeddienst blijft voorlopig wel gesloten. "Nieuwe aanmeldingen op de spoeddienst zijn voorlopig niet mogelijk", klink het. "Voor het ziekenhuis wordt de nodige triage gedaan van patiënten die zich aanmelden op de dienst spoedgevallen. Tot wanneer de werking van de spoed kan hervatten, zullen zij doorverwezen worden naar andere ziekenhuizen of wordt waar nodig een MUG opgebeld." Wellicht kan de spoeddienst pas ten vroegste maandagmiddag weer worden opgestart.

De andere diensten van het ziekenhuis hebben geen schade opgelopen door de brand. Het ziekenhuis benadrukt dat aanstaande ouders nog steeds veilig bij hen terechtkunnen voor hun bevalling.

BEKIJK de reportage uit "Het journaal": "De brandweer was heel snel ter plaatse", zegt Ronny Goethals, medisch directeur van het AZ Maria Middelares in Gent.

Videospeler inladen...

"Patiënten of familie met vragen kunnen deze stellen via 09 246 46 46. De veiligheid van de patiënten is gegarandeerd. Het is dus onnodig om naar het ziekenhuis te komen", laat het ziekenhuis ook weten.

Meest gelezen