Jean-Jacques Delmée, CEO van Eneco Belgium.
Volledig scherm
PREMIUM
Jean-Jacques Delmée, CEO van Eneco Belgium. © ANP EXTRA / Photonews

INTERVIEW. Grote baas van Eneco over energiecrisis: “Iemand moet uiteindelijk betalen”

Nee, voor overwinsten moeten we niet bij Eneco zijn. En onze overheid had al veel sneller in gang moeten schieten. Dat zegt Jean-Jacques Delmée, CEO van de derde grootste energieleverancier van België in een uitgebreid interview. “Onze gezinnen en bedrijven verdienen een snellere en betere aanpak dan tot nu toe het geval was.”

176 reacties

  • Geert Landsman

    2 jaar geleden
    Eneco verdient dubbel, via subsidies en aan hun 'duurzame' opwekking die vrijwel niets kost maar wel de hoofdprijs vangt. Groen bestaat niet, dat moet dubbel opbrengen en de burger mag het tripel betalen.
  • ralph ernst

    2 jaar geleden
    Als ik dit hele gedoe lees komt er bij mij maar één oplossing naar boven : gewoon WEG met 80% van al die taksen en consorten ! Die partij welke zich daartoe NIET verplicht moet weggekozen worden bij de volgende verkiezing ! Ook gedaan met die zitpenningen enz.welke voor niets goed zijn behalve dan vriendjespolitiek.
  • François De Moor

    2 jaar geleden
    48 tellende jaren in de privé gewerkt , geen grote wagen ,geen kast van een villa , zelfs geen geld om op vakantie te gaan . een CEO wordt slapend rijk om op zijn gat te zitten. Ik hadt beter mijn ganse leven op den dop gestaan
  • Jerre Ama

    2 jaar geleden
    @ward verlinden de CEO zijn loon betalen, is niet noodzakelijk dat zijn loon buitensporig is, en rekening houdend dat hij als goede CEO ook ferm meer uren zou moeten werken met meer stress he, ;-). Kan altijd buitensporig zijn, maar weet je toch onmogelijk uit dit artikel? ik vermoed dat top bij engie extreem veel meer verdiend wel ;)
  • Matthias Verbeure

    2 jaar geleden
    Veel bomen planten (CO2 reductie) en maar een klein percentage verbranden (CO2 uitstoot) voor verwarming. Maar veel meer planten dan verbranden! Aangevuld met windenergie. En zonnepanelen zijn maar goed om 8 maanden t sluimerverbruik op te vangen (zolang batterijen te kostelijk en inefficient zijn = energieverlies). De piekverbruiken die moet je toch van het net nemen. Dat is ook het nut van een een netwerk te hebben. Niet iedere piek valt samen met de jouwe en windenergie = net regelbaar.