©  EPA-EFE

Dat Romelu Lukaku maar snel weer fit is: Inter loopt tegen nieuwe leider Udinese tegen verrassende nederlaag aan

Vicekampioen Inter is zondagnamiddag op bezoek bij Udinese tegen een verrassende 3-1-nederlaag aangelopen. Nog steeds zonder een geblesseerde Romelu Lukaku, die nog zeker tot eind september in de lappenmand ligt, had Inter had aanvallend niet gemakkelijk.

Maarten Vanhoof

Italiaans international Nicolo Barella opende na vijf minuten met een rake vrije trap de score voor de bezoekers. Na 22 minuten zorgde verdediger Milan Skriniar met een owngoal voor de gelijkmaker, wat meteen ook de ruststand was in Udine.

Het duel leek ook op een gelijkspel af te stevenen, totdat de thuisploeg in de slotfase nog twee keer genadeloos hard toesloeg. Eerst zorgde Jaka Bijol vijf minuten voor affluiten voor de 2-1, diep in de toegevoegde tijd zette Tolgay Arslan de 3-1 eindstand op het scorebord.

Voor Inter was het reeds de derde nederlaag van het seizoen. Met twaalf punten zakken ze in de stand naar de zesde plaats. De verrassende, maar evenwel voorlopige leider in de Serie A is Udinese, dat twee punten meer telt dan Napoli, Atalanta en landskampioen AC Milan. De drie achtervolgers hebben wel nog een wedstrijd minder op de teller.