Wegpiraat steekt aan razende snelheid langs rechts voorbij op Ring

© RTL Info

“Ik ben blij dat ik nog leef, na wat ik maandagmiddag op de Brusselse ring heb meegemaakt”, zegt Jean-Luc aan RTL Info. De chauffeur werd door een “cowboy” aan razende snelheid rakelings langs rechts voorbij gestoken.

jfs

In een filmpje dat de dashcam van Jean-Luc maakte, zie je hoe de zilveren Audi break aan grote vaart komt aangesneld op het rechtse rijvak. Op het laatste nippertje knipt hij Jean-Luc langs rechts voorbij, rijdt de pechstrook op, geeft plankgas, rijdt Jean-Luc bijna aan en knipt dan weer de rijstrook op om vervolgens aan hoge snelheid weg te razen.

Jean filme un fou du volant dimanche sur le Ring de Bruxelles

“Eenmaal hij voor me reed, knalde hij over de drie rijstroken weer helemaal naar links”, vertelt Jean-Luc nog. “Het was allemaal beangstigend. Ik reed aan 100 km/u. Ik vermoed dat de cowboy zo’n 180 à 200 km/u haalde. Als ik van het verschieten 10 centimeter was opgeschoven, dan was ik gecrasht. Toen ik achteraf de beelden bekeek, zag ik overigens dat hij hetzelfde manoeuvre een kleine 300 meter achter mij al eens had uitgevoerd. Onverantwoord.”

Klacht

Bij het Belgisch Instituut voor Verkeersveiligheid (BIVV) hebben ze de beelden al bekeken. “Deze chauffeur zou het recht om te sturen moeten ontnomen worden”, luidt het. “Een gek achter het stuur.”

Inmiddels heeft de politie de beelden van Jean-Luc ook al gekregen. Mogelijk wordt een klacht ingediend. De nummerplaat van de Audi-bestuurder is duidelijk te zien. Een identificatie is dus mogelijk.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen