IN BEELD. President Biden en zijn vrouw brengen laatste groet aan de Queen: “Ze deed me denken aan mijn moeder”

De Amerikaanse president Joe Biden en zijn echtgenote Jill hebben in Westminster Hall een laatste groet gebracht aan koningin Elizabeth. Naast de aanwezigheid van het Amerikaanse koppel, kreeg zijn stoet ook veel bekijks. Biden kwam namelijk aan in zijn gepantserde presidentiële wagen, The Beast.

sodb

Joe en Jill Biden kwamen zaterdagavond toe in Londen. Om drukte in de grootste luchthaven van Londen (Heathrow) te vermijden, moest Air Force 1 landen in Stansted Airport. In tegenstelling tot andere leiders die werden verzocht om maandag naar de staatsbegrafenis in Westminster Abbey te komen in door de autoriteiten gecharterde bussen, mag Joe Biden morgen gebruikmaken van zijn gepantserde presidentiële wagen, The Beast.

(lees verder onder de foto’s)

 ©  AP

 ©  REUTERS

“Ze deed me aan mijn moeder denken”

Nadat hij de kist van de koningin had gezien en het rouwregister in Lancaster House had ondertekend, zei de Amerikaanse president dat het “een eer” was om de koningin te ontmoeten, die hem aan zijn moeder deed denken.

“Aan iedereen in Engeland, alle mensen van het Verenigd Koninkrijk, onze harten gaan uit naar jullie. Jullie hadden het geluk om haar 70 jaar lang te kennen, wij allemaal eigenlijk.”

Op de vraag waarom de vorstin hem aan zijn moeder deed denken, zei hij: “Gewoon door de manier waarop ze je aanraakte als ze voorover boog. De manier waarop ze die blik had, van ‘gaat het met je? ‘Kan ik iets voor je doen? Wat heb je nodig?’”

De kist van de koningin, die op 8 september op 96-jarige leeftijd overleed, staat sinds woensdag in het parlement. Vele duizenden maakten van de gelegenheid gebruik om hun eer te bewijzen aan hun vorst, urenlang in de rij staand in een kilometerslange rij. De openbare vertoning van de kist eindigt maandagochtend.

Biden schreef een persoonlijke boodschap in het rouwregister voor de Queen. ©  AP

 ©  AP

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER