Twee ton cocaïne bestemd voor haven van Antwerpen in beslag genomen

In de Colombiaanse havenstad Santa Marta is vrijdag zo’n twee ton cocaïne in beslag genomen. De drugs zaten verstopt in een container gevuld met fruit die bedoeld was voor de haven van Antwerpen.

jtp

De Colombiaanse politie kon vrijdag drie verschillende ladingen drugs in beslag nemen, goed voor in totaal vijf ton cocaïne. Een van die drugsvangsten vond plaats in de haven van Santa Marta, in het noorden van Colombia aan de Caraïbische Zee.

Een container gevuld met drugs, bestemd voor de haven van Antwerpen, werd door een mobiele scanner gecontroleerd. Uit die beeldvorming bleek dat er verdachte, rechthoekige voorwerpen verstopt zaten tussen het fruit. De container werd open gemaakt voor een manuele controle, waarbij in totaal 1.811 kilogram cocaïne in beslag werd genomen.

Ook in Paranagua, in Brazilië, werd afgelopen vrijdag overigens drugs bestemd voor Antwerpen tegengehouden. De douane trof een halve ton coke aan in een container met een lading papierrollen. In beide gevallen werd de drugs vernietigd en werd een onderzoek naar de herkomst gestart.

De halve ton cocaïne zat verstopt in een lading met papierrollen. © Receita Federal

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER