“Het is gewoon realiteit, dat maken we nooit meer mee.”
Volledig scherm
PREMIUM
“Het is gewoon realiteit, dat maken we nooit meer mee.” © Wannes Nimmegeers

Onze reporter ziet in Londen geschiedenis geschreven worden: “Je voelt aan alles: dit maken we nooit meer mee”

Als vandaag de Queen wordt begraven, kijkt de hele wereld mee en zal de klok - minstens voor even - stoppen met tikken. In Londen deed ze dat dagen geleden al. “Alsof de stad in een soort van hypnosetoestand verkeerde. Een beetje lamgeslagen, een beetje high, een beetje ‘flabbergasted’, opbouwend naar iets waarvan niemand weet hoe het wordt.” Verslag vanuit een metropool waar maar één ding er afgelopen weekend nog toe deed: toeleven naar een moment dat nooit nog z'n gelijke zal kennen.

17 reacties

  • Jan Verzelen

    2 jaar geleden
    Zou het kunnen dat bij deze grote begrafenis(show) ook de monarchie begraven wordt?
  • jurgen hens

    2 jaar geleden
    Raar dat mensen zichzelf als plebs of gepeupel aanbieden. De queen is een mens van vlees en bloed net als ons er is niks speçiaals aan toch ? Allez de queen heeft mij nooit kwaad gedaan. Maar heeft ze bijvoorbeeld gedaan voor de mensheid? Vanwaar komt al het geld dat ze spendeerd?
  • John AHN

    2 jaar geleden
    Inderdaad, dat zullen we nooit meer meemaken. Nooit zal enig verdienstelijke mens zoveel hulde krijgen omdat zulke omstandigheden nooit meer zullen voorkomen. Er zijn heel weinig staatslieden of vertegenwoordigers van hun volk dat zoveel eerbied en liefde verdiend hebben als de Engelse koningin. Nooit zullen dergelijke omstandigheden zich voordoen; een weereldoorlog meemaken als vrijwillige, de troon bestijgen veel jonge rals voorzien, een grootmacht vertegenwoordigen in voorspoed en tegenspoed.
  • Lazaros mpellis

    2 jaar geleden
    De koningin van Engeland is een buitenaards wezen precies. Er sterven dagelijks miljoenen mensen en die zijn allemaal evenveel veel waard als de koningin van Engeland, voor mij althans.
  • Linda Wellekens

    2 jaar geleden
    Hoe erg is het dat deze show wordt " gevolgd " door honderdduizenden mensen terwijl armoede en miserie in hun eigen leven binnensluipt juist door het gedrag en de hebzucht van dit soort rijke mensen. Elisabeth heeft altijd weelde gehad, de meeste van haar " onderdanen " niet ( meer ).