Getty Images
Volledig scherm
© Getty Images

Problemen met de levering en te dure prijzen: helft bouwbedrijven moest recent werf al stilleggen

De helft van de bouwbedrijven heeft zijn activiteiten al voor korte tijd moeten opschorten omwille van problemen met de levering, de prijs van de materialen of op vraag van de klant. Dat weet Het Laatste Nieuws in primeur. “Het meest verontrustende is dat de problemen niet opgelost raken, en zelfs nog erger dreigen te worden," zegt Niko Demeester, CEO van Embuild, de vroegere Confederatie Bouw.

16 reacties

  • nicole desseyn

    2 jaar geleden
    Er is van alles genoeg word gewoon achtergehouden om de prijzen hoog te houden
  • Francis smet

    2 jaar geleden
    En plots is er van alles een tekort ! Veel materialen komen op de markt, nadat ze eerst werden achtergehouden en opgeslagen om de prijzen kunstmatig te kunnen verhogen. De mensen worden langs alle kanten bedrogen.
  • jurgen vergaelen

    2 jaar geleden
    Als je zelf in de branche zit weet je wel beter. Er zijn genoeg aannemers die de buien zagen hangen en grote voorraden bouwmaterialen aangekocht hebben. En die nu schandalig hoge offertes aanbieden. Ik denk dan aan isolatie, PV panelen, OSB platen, ...
  • Luc Devriese

    2 jaar geleden
    Na het verplichten van isoleren werd isolatie fors duurder en ja wie zit met aandelen in recticel , je moet maar eens raden
  • Hubert Vanmechelen

    2 jaar geleden
    Wat had je verwacht !? Als commercant een grotere opslagplaats aanleggen om aan een opgedreven vraag te voldoen ( kost de handelaar centen ) of ... niet aan de vraag voldoen, waardoor de prijs de hoogte in gaat (levert de handelaar extra winst op). De doelgerichtheid van subsidie is als schieten met hagel. Je kan raak schieten maar een deel van de hagel vliegt verloren !