Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

In afwachting van uitspraak laat Toon Aerts z’n haar bewust groeien: “Met een correcte haaranalyse kan je best wel wat bewijzen”

VeldrijdenToon Aerts (28) wacht nog steeds op een uitspraak over een afwijkende dopingtest in januari. In de tussentijd laat de geschorste veldrijder zijn haar groeien. Niet uit protest, wel als potentieel bewijsmateriaal. Toxicoloog Jan Tytgat legt uit: “Als je haar 24 centimeter lang is, kan je effectief twee jaar terug gaan in de tijd.”

15 reacties

  • IGNACE DE WULF

    2 jaar geleden
    Einde van zijn carriere. Wie wil hem nog in zijn ploeg !
  • Steven Maes

    2 jaar geleden
    Zijn haar is beter nu zo.
  • Lucien Mertens

    2 jaar geleden
    Het uci hoeft helemaal niet fier te zijn bij hun laksheid van werken in de zaak Toon.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    Schuldig of niet. Als men zo lang wacht om een uitspraak te doen heeft men zijn straf uitgezeten. Ook als men achteraf onschuldig verklaard wordt. Men kan dan bovendien nog betwijfelen of een objectieve behandeling nog mogelijk is. Want bij onschuld kan men de UCI aansprakelijk stellen voor de geleden schade.
  • Joeri D'hollander

    2 jaar geleden
    Schuldig of onschuldig. Dat je zo lang moet wachten op resultaat is jammer. Stel at hij onschuldig is hebben ze een jaar van zijn carriere afgenomen. Dat noemen ze broodroof. We hopen op een positieve afloop, maar verloren heeft hij sowieso al.