Een portret van de overleden Queen Elizabeth II in de Londense bloemenzee.
Volledig scherm
PREMIUM
Een portret van de overleden Queen Elizabeth II in de Londense bloemenzee. © AFP

“Wie zichzelf slechts in beperkte mate aan anderen geeft, gaat het langst mee”: onze journaliste schrijft een afscheidsbrief aan Queen Elizabeth

Vandaag wordt geschiedenis geschreven. Terwijl de hele wereld toekijkt, wordt koningin Elizabeth II naar haar laatste rustplaats gevoerd. Onze journaliste Nadine Van der Linden schrijft haar een afscheidsbrief: “Zijn tranen wel nodig voor een leven als het uwe? Zou het kunnen dat de wereld eigenlijk om iets anders rouwt?”

5 reacties

  • Werner Vols

    2 jaar geleden
    Naast haar kopje Earl Grey verwachtte je steeds haar glimlach, een Monarch zoals er nooit meer een zal zijn. Was U te streng voor het gepeupel dat aan Uw voeten lag. Je was er voor menig mens klein en groot in naam en gestalte en titel. Uw taak is voldaan Lilibeth Thank you Mama sleep tight.
  • Elfride Van Overloop

    2 jaar geleden
    Magnifiek. Uitmuntend deze brief. Moge ze door heel erg velen aandachtig worden gelezen.
  • William Broecke

    2 jaar geleden
    Queen Elizabeth heeft het UK verleden met hand en tand verdedigd ,maar dikwijls ten onrechte , 1 ding is zeker ze was ook maar van vlees en bloed , en zo sterfelijk als iedereen. Wat is het volgende drama die we uit die richting mogen verwachten.
  • Greet Janssens

    2 jaar geleden
    Prachtige brief en eigenlijk staat er alles in waardoor er weinig woorden voor zijn. Ondanks ik weinig te maken heb met de koninging zijn er bij mij toch tranen gevloeid. Het was een zo aimabele vrouw met het hart op de juiste plaats. Rust zacht Mevrouw.
  • Linda Wellekens

    2 jaar geleden
    De wereld rouwt omdat er, nergens meer op de wereld, een leven bestaat van eerlijkheid, mededogen en liefde naar mekaar. Dit is geen mensenwereld meer; misschien was Elisabeth wél nog integer en vrij en open, maar ik betwijfel het.