Queen Elizabeth II
Volledig scherm
Queen Elizabeth II © REUTERS / Photonews

Ontwerp van de lijkwagen en optreden van haar doedelzakspeler: hoe de Queen mee haar eigen begrafenis regelde

ROYALTYMaandag 19 september neemt de wereld definitief afscheid van een icoon, Queen Elizabeth II. Miljarden mensen zullen de eredienst volgen, en die zal een persoonlijke toets van de Queen bevatten. Ze had namelijk zelf inspraak in de plannen en had enkele specifieke wensen voor haar begrafenis. “Ze wilde geen lange en saaie begrafenisdienst. Haar gasten mogen zich niet vervelen.”

  1. ▶ Geert Meyfroidt over ‘Special Forces’: “Ik had veel meer zenuwen voor ‘De Slimste Mens’”
    HLN Mediawatchers

    ▶ Geert Meyfroidt over ‘Special Forces’: “Ik had veel meer zenuwen voor ‘De Slimste Mens’”

    Op uitmuntendheid staat geen leeftijd. De inmiddels 52-jarige Geert Meyfroidt, die in 2021 nog ‘De Slimste Mens ter Wereld’ werd, heeft na de eerste aflevering van de ‘VTM’-reeks ‘Special Forces’ zijn naamkaartje afgegeven aan de ‘chefs’. De levensgezel van VRT-nieuwsanker Fatma Taspinar en mentale rots in de branding zal niet rap fysiek kraken. Dat vertelt hij in de nieuwe aflevering van de HLN Mediawatchers die je hierboven kan beluisteren.
  2. Team Laura maakt vanavond meeste kans om ‘The Voice’ te winnen: “Ik vraag Koen Wauters nog steeds advies”
    TV

    Team Laura maakt vanavond meeste kans om ‘The Voice’ te winnen: “Ik vraag Koen Wauters nog steeds advies”

    “Of mijn team nu wint of niet, ik voel me nu al gewonnen.” In de finale van ‘The Voice van Vlaanderen’ heeft Laura Tesoro (27) met Christophe (43) en Lucas (17) statistisch gezien meer kans om te winnen dan coaches Koen Wauters (56) en Mathieu Terryn (30), die slechts met één kandidaat in de finale staan. Maar dit seizoen is sowieso al bijzonder voor de zangeres. Exact tien jaar geleden stond ze zelf in de finale van de wedstrijd, in het team van Koen Wauters. “Het is een privilege om van hem nog steeds tips en tricks te krijgen.”