Roger Housen.
Volledig scherm
PREMIUM
Roger Housen. © RV/Photo News

Zijn we aan een absolute ramp ontsnapt? Kolonel Housen over de raketinslag in de Oekraïense kerncentrale: “Dit is buiten alle proportie”

Een kerncentrale in de Zuid-Oekraïense regio Mykolajiv is door het Russische leger gebombardeerd. De aanval komt er kort nadat de Russen zware verliezen leden in het noordoosten van het land. Is dit een vergeldingsactie? Wat is de volgende stap? Oud-kolonel Roger Housen geeft duiding.

65 reacties

  • stefan meues

    2 jaar geleden
    Putin’s leiderschap wordt in Rusland (terecht) in twijfel getrokken. Hierdoor gaat hij de traditionele oorlogsvoering verlaten en alle middelen gebruiken die hij heeft. Rusland heeft lak aan hoe de Westerse wereld reageert. Met censuur en media bespeelt hij verder de bevolking tot een anti-westerse houding ter justificatie van hardere middelen. Het is belangrijk dat we extra materiaal leveren aan Oekraïne. We mogen niet vergeten dat China evalueert hoe ze Taiwan en Indië kunnen binnenvallen.
  • John Mertens

    2 jaar geleden
    Aan iedereen hier: stop alstublief met de daden van Poetin goed te praten. Kost de oorlog ons geld? Absoluut. Maar Oekraïne in de steek laten zou een absolute ramp zijn. Wees blij dat we geen soldaten sturen. Voor wie wil dat de oorlog snel afgelopen is, dan is het heel eenvoudig. Stuur meer, en zwaardere, wapens. Een andere oplossing is er niet.
  • Marc Baeyens

    2 jaar geleden
    Nog een bewijs hoe immoreel Poetin is. Om zijn groot gelijk te halen brengt hij gans de wereld in gevaar. Hoe lang gaan Indië en China dat nog toelaten ? Van die andere communistische en terroristische landen waar hij contact mee zoekt, moet men niets verwachten.
  • ronald vermeulen

    2 jaar geleden
    Direct OEKRAÏNE volwaardig EU lid maken en gedaan met zever over zijn referendum
  • Felix Visser

    2 jaar geleden
    Voor alle reageerders die denken dat deze oorlog alleen te wijten is aan Poetin , die mensen moeten eens wakker gaan worden deze oorlog is hetzelfde als in de jaren negentig in Joegoslavië, het westen stookt het vuurtje goed op en ze interesseren zich totaal niet voor de bevolking, het gaat het westen en dan vooral de EU alleen maar om geld , kijk eens naar de sancties tegen Rusland, deze zogenaamde sancties treffen ons als EU burgers harder dan de Russische bevolking , alles is duurder geworden