AFP
Volledig scherm
© AFP

VN-missie in Congo heeft jaarbudget van 1 miljard, maar moet onderspit delven tegen rebellen van M23: “We moeten andere aanpak vinden”

BuitenlandVN-secretaris-generaal Antonio Guterres heeft erkend dat de blauwhelmen van de VN-missie in Congo machteloos staan tegenover de rebellenbeweging M23 in het oosten van Congo. Die rebellen krijgen, volgens Kinshasa, steun vanuit Rwanda.

7 reacties

  • john Roderigas

    2 jaar geleden
    nog steeds hetzefde liedje, de navo mag niks terug doen, belgische para's zijn er voor gestorven en nog blijven zij bij dezelfde strategie, ja als je niet kan reageren verlies je zowiezo op terrein. hoog tijd om de bakens te verzetten.
  • Werner Achterbroek

    2 jaar geleden
    In wie zijn zakken is dat verdwenen.
  • Wim Wuytack

    2 jaar geleden
    Hun bevolking kunnen ze niet van basisbehoeften voorzien, maar voor wapens en oorlog voeren is er altijd geld in die landen. Wagner zal hen binnenkort komen "helpen ".
  • stefan crama

    2 jaar geleden
    Weggesmeten geld als je weet dat de bewindvoerders in die derdewereldlanden mega rijk zijn en niets , maar dan ook niets met hun bevolking inzitten. Met een beschuldigende vinger naar het Westen wijzen kunnen ze wel als de beste.
  • Gerard Braeckmans

    2 jaar geleden
    Nils De Vriendt, 'oorlogje' speelt men niet. Maar terzake: ze zouden beter een leger sturen in plaats van 'peacekeepers'.