Mag je werkgever je verplichten thuis te werken om energie te besparen op kantoor?
Volledig scherm
PREMIUM
Mag je werkgever je verplichten thuis te werken om energie te besparen op kantoor? © Getty Images/Maskot

Thuiswerken om energiefactuur van werkgever te drukken? “Contraproductief”, zeggen energie-experts

Chemiebedrijf Umicore wil z’n personeel laten thuiswerken om op kantoor minder energie te verbruiken. Maar kan dat zomaar? Moet je hier als werknemer in mee gaan? En is het überhaupt wel zo slim? “Als je het grotere plaatje bekijkt is dit helemaal niet zo’n goed idee”, klinkt het.

13 reacties

  • Brecht Mues

    2 jaar geleden
    Thuiswerkpremie moet verplicht worden, komaan heren in Brussel doe ook eens iets voor de werknemer i.p.v. de grote bedrijven te sponseren.
  • Gino Denil

    2 jaar geleden
    De werknemer zelf laten opdraaien voor zijn werkplaats en de er aan verbonden kosten is eigenlijk een loonvermindering. In tijden van 10% inflatie. En daarna gaat de Vlaamse regering de werkgever steun geven en de werknemer negeren. Op kosten van de armste. Uitkeringstrekkers en gepensioneerden.
  • Wim Eggermont

    2 jaar geleden
    Een ideetje van unizo zekers, die bedrijven zijn er enkel nog om subsidies te trekken en personeel uit te buiten. Langleve het neoliberale kapitalisme.
  • Leonarda Van Opbroecke

    2 jaar geleden
    En waar moeten de electrische bedrijfswagens geladen worden?Ook thuis?Het spel gaat beginnen met al wat de overheid gepusht heeft.Wacht tot die gesubsideerde energieslorpende wamtepompen komende winter massaal gaan draaien.Alle buurlanden hebben een basispakket uitgewerkt tot een bepaald kwh verbruik.Uiteraard wil en kan België niet volgen.Want aan al diegene waar energiesubsidies zijn uitgedeeld gaan waarschijnlijk ver over die kwh zitten. Welke uitleg moeten ze dan weer verzinnen, he.
  • karin verwimp

    2 jaar geleden
    Zal wel zijn: minder stroomverbruik, minder waterverbruik, nauwelijks verwarming betalen, geen woon/werkverkeer vergoeding, geen fietsvergoeding. Ze hebben geld geroken. Het gewone werkvolk mag bibberen en lijd loonverlies terwijl de CEO's lekker warm zitten en hun bankrekening blijven aanvetten. Pastoor Daens zijn graf is één grote molshoop geworden van zich om te draaien.