Marc De Roeck
Volledig scherm
© Marc De Roeck

Jongen op step aangereden door bus in Merksem: “Hij had daar geen voorrang”

MerksemEen jongen op een step is dinsdagochtend op de Bredabaan aangereden door een bus. Hij geraakte lichtgewond.

  1. Antwerpse haven verliest met Jan Pellens (84) visionair man: “Bedacht als baas van Hessenatie concept van containerterminals aan Schelde”

    Antwerpse haven verliest met Jan Pellens (84) visionair man: “Bedacht als baas van Hessenatie concept van container­ter­mi­nals aan Schelde”

    “Een visionair man, ontzettend belangrijk voor de groei van Antwerpen als containerhaven. Op persoonlijk vlak veeleisend voor zijn medewerkers, maar ook voor zichzelf.” Havenkringen reageren met veel respect op het overlijden van Jan Pellens (84). Hij was in de jaren 80 en 90 de grote man van Hessenatie, het overslagbedrijf dat later – na een fusie met Noord Natie – werd overgenomen door het Singaporese PSA. Pellens was ook geruime tijd directeur van AGHA, de voorloper van Afaport, koepel van werkgeversorganisaties in de Antwerpse haven.
    Brasschaat
  2. Het ‘Kalmthouts Kookboekje vol herinneringen’ tot leven gebracht in het Strijboshof: “Die soep maken slingerde me meteen terug in de tijd”
    PREMIUM

    Het ‘Kalmthouts Kookboekje vol herinnerin­gen’ tot leven gebracht in het Strij­boshof: “Die soep maken slingerde me meteen terug in de tijd”

    Marijke Schoeters van de dienst Vrije Tijd kwamen samen met haar dienst op het idee om voor Erfgoeddag een uniek kookboekje uit te brengen. Kalmthoutenaren mochten een recept én een daaraan verbonden familieherinnering insturen. Het werd een gigantisch succes en de eerste 700 exemplaren waren op een week de deur uit. Wij mochten drie gerechten proeven: de peterseliesoep van Lukas Jacobs, de hutsepot van Lea Van Looveren en de legendarische frambozenstaart van bakkerij Monida. Het resultaat?... En wat was dat met dat konijn en de kater?
    Kapellen