Stella Kyriakides, Europees commissaris voor Volksgezondheid, tijdens een persconferentie in Brussel.
Volledig scherm
Stella Kyriakides, Europees commissaris voor Volksgezondheid, tijdens een persconferentie in Brussel. © ANP / EPA

Europa wil kankerscreenings uitbreiden naar prostaat-, long- en maagkanker

Als het van de Europese Commissie afhangt, wordt de huidige vorm van kankeropsporing via screenings en bevolkingsonderzoeken uitgebreid. Behalve borstkanker, dikkedarmkanker en baarmoederhalskanker, zouden ook prostaat-, long- en maagkanker vroeger opgespoord moeten worden.

3 reacties

  • Ludo Van Damme

    2 jaar geleden
    Prima idee !
  • Tamsin Andersen

    2 jaar geleden
    Prima ! Hoe sneller kanker ontdekt wordt, hoe groter de overlevingskansen.
  • Joeri Janssens

    2 jaar geleden
    De EU komt opvallend vaak in het nieuws met allerlei zaken, maar over de energie wordt eerder een show opgevoerd, terwijl concrete maatregelen uitblijven. Willen ze de aandacht afleiden ?
  1. LIVE GAZA. UNRWA-hoofdkwartier in Oost-Jeruzalem aangevallen - “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbestand”
    LIVE
    847

    LIVE GAZA. UNRWA-hoofdkwar­tier in Oost-Jeruzalem aangeval­len - “Alle partijen bereid tot nieuwe gesprekken wapenbe­stand”

    Alle strijdende partijen in het Israëlisch-Palestijns conflict zijn bereid om opnieuw met elkaar te spreken over een wapenbestand. Dat meldt de Egyptische zender ‘Al-Qahera News’, die dicht bij de inlichtingendiensten staat. Een groep Israëlische betogers heeft dinsdag het hoofdkwartier van de VN-hulporganisatie voor Palestijnse vluchtelingen (UNRWA) in Oost-Jeruzalem aangevallen, meldt Philippe Lazzarini, het hoofd van het agentschap. En de aanleg van de tijdelijke pier voor de kust van de Gazastrook voor de levering van humanitaire hulp aan de Gazanen, is intussen afgerond, maar hij kan door slechte weersomstandigheden nog niet worden geïnstalleerd en in gebruik genomen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.