Beeld ter illustratie
Volledig scherm
Beeld ter illustratie © Getty Images

IN GRAFIEK. Sociale tarieven voor elektriciteit en aardgas blijven in stijgende lijn

De sociale tarieven voor elektriciteit en gas gaan op 1 oktober opnieuw omhoog, zo maakte energieregulator CREG dinsdag bekend. Ook in het derde kwartaal stegen de tarieven al flink, eerder dit jaar profiteerden ze nog van de btw-verlaging.

26 reacties

  • Bruno Geldhof

    2 jaar geleden
    Oneerlijke praktijken dat sociaal tarief. Dat was nooit de bedoeling dat dat zo'n verschil zou zijn met gewoon tarief. En de mensen die er geen recht op hebben betalen het gelag. Mense met sociaal tarief kunnen blijven verspillen en hun verwarming zo hoog zetten als ze willen, de rest moet alles af zetten. Er moet dringend iets gedaan worden anders gaat iedereen stoppen met werken en zich in de luxe van sociale tarieven wentelen.
  • dirk gommaerts

    2 jaar geleden
    Zonder overwinsten zou electriciteit 12,5 eurocent per kwh kosten, inclusief btw. Daaraan kun je zien hoe de energie bedrijven en de staat nu blijven poen scheppen.
  • Kristof Van Humbeeck

    2 jaar geleden
    Laat maar stijgen tot zelfde prijs als de rest. Wij betalen ervoor. Misschien kan het dan voor het grootste deel van de bevolking een beetje zakken. De brede middenklasse ondersteunt de sociale bijdragen al genoeg, wordt tijd dat het eens eerlijker verdeeld wordt. Ik verwarm electrisch en krijg 120 € maar electriciteitsprijs is gekoppeld aan gas. Het is tijd dat de prijzen eerlijk worden aangerekend en niet zoals nu. Waar wachten ze in Brussel op.
  • Sven Degroote

    2 jaar geleden
    3.4 cent per kwh voor gas vs 26.5 per kwh voor elec ...en zeggen dat gas een fossiele, vervuilende, uitputtelijke resource is, en elec in principe "gratis", proper en onuitputtelijk (via zon & wind) ... je zou verwachten dat de tarieven omgekeerd zijn !
  • Stef van Dijk

    2 jaar geleden
    En nu moet ik daar medelijden mee hebben zeker ... mijn energietarief stijgt ook en hoewel ik een prima baan heb ga ik het straks toch ook zwaar krijgen met al die prijsstijgingen, heb de mazzel nog tot eind deze maand een vast contract te hebben maar daarna gaat mijn tarief x5-6-7-8 weet nog niet eens precies hoeveel meer het wordt en ik hoef nergens op te rekenen, ben melkkoe voor de regering