Brussels Airport krijgt derde cargoafhandelaar

© BELGA

Brussels Airport lanceert binnenkort een nieuwe aanbesteding voor afhandelaars en catering op de luchthaven. Opvallend is dat er een derde cargoafhandelaar zal komen. Voor de passagiersvluchten blijven er twee afhandelaars. Dat heeft Arnaud Feist, de topman van Brussels Airport Company, gezegd. De nieuwe afhandelingscontracten zullen gelden van eind 2018 tot eind 2025.

Brussels Airport zal nieuwe licenties toekennen in vijf categorieën. Vier ervan zijn momenteel in handen van twee operatoren (Swissport en Aviapartner): afhandeling van passagiersvliegtuigen, afhandeling van volvrachtvliegtuigen, bagageafhandeling en transport van vracht en post. De vijfde categorie, catering, wordt momenteel uitgevoerd door Newrest/Servair en LSG SkyChefs.

Dat er plaats is voor een derde cargoafhandelaar, komt omdat op Brussels Airport vorig jaar meer dan 140.000 ton cargo werd vervoerd met volvrachtvliegtuigen. De kaap om een derde licentie te kunnen toekennen voor passagiersafhandeling - 24 miljoen reizigers - werd niet gehaald.

De beslissing over de toewijzing van de licenties wordt verwacht in de eerste helft van 2018. Ze gaan in op 28 oktober 2018.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen