Vertonghen bij zijn voorstelling op Anderlecht.
Volledig scherm
PREMIUM
Vertonghen bij zijn voorstelling op Anderlecht. © BELGA

“Men zegt vaak: ‘Ge verdient genoeg geld.’ Maar op zo’n momenten betekent dat niets”: Jan Vertonghen over hectische 24 uur die carrière en leven veranderde

RODE DUIVELS“Het was een shock en dat is het eigenlijk nog steeds.” Jan Vertonghen (35) praatte exclusief met onze redactie. Hij was openhartig over de 24 uur die zijn leven en carrière een nieuwe wending gaven. Over die 31ste augustus, toen hij na een gesprek met de coach met tranen op het trainingsveld stond. Dat na een ‘coin flip’ en de keuze voor Anderlecht alles in brand stond. En het moeilijke moment dat hij z’n kinderen moest vertellen dat hun tijd in Portugal erop zat.

23 reacties

  • Mario Tersago

    2 jaar geleden
    Zowel bij Benfica als Anderlecht verdient Jan nog steeds tonnen meer dan een gewone werkende mens.. geen gemakkelijke keuze als 'geluk', ook een beslissende parameter is in de vergelijking. Maar menig mens, heeft de luxe niet om zulke keuze te maken en MOET werken en/of staat voor meerdere dilemma, die bepalend zijn voor de rest van hun of het leven van hun kinderen.
  • Paul van de velde

    2 jaar geleden
    Hij kon toch gemakkelijk in Portugal blijven. Er zijn genoeg ploegen daar om nog te voetballen of om trainer te worden.
  • Christine Raes

    2 jaar geleden
    Ik versta niet waarom voetballers nog supporters hebben. Ze kunnen enkel klagen en zagen en dit voor een dik betaalde sport. Stel jullie eens in de plaats van een gewone burger die dagelijks gaat werken voor een habbekrats, die werkt waar er werk is, en verdraagt wat er op zich af komt. Echt degoutant!
  • gaston bergmans

    2 jaar geleden
    vertonghen zit in mijn broekzak , hij heeft zowat overal gespeeld ,dit is zagen om te zagen je weet toch dat eens je bepaalde leeftijd hebt er een einde aan komt in het prof voetbal is dat dus zeker rond de 35 in zijn geval al lang ,als aanvaller vaak nog korter anderlecht is er buiten ervaring niets mee kan niet meer mee , tis eerder een zeurder dan een leider
  • philippe dierickx

    2 jaar geleden
    Gemakkelijk gezegd als je euro miljonair bent. Vertel deze onzin eens tegen mensen met een inkomen van 1200 € per maand.