Huis volledig vernield na brand door houtkachel in Heusden-Zolder

In Heusden-Zolder is vannacht een woning volledig uitgebrand. Het vuur ontstond bij een houtkachel. De bewoners konden tijdig naar buiten en kregen onderdak bij familie. De brandweer had urenlang werk om het vuur te blussen.

Omstreeks twee uur vanochtend werd de brandweer gebeld met de melding dat er rook hing in een alleenstaande woning aan de Weg naar de Grauwe Steen in Heusden-Zolder. Eén van de bewoners was wakker geworden om naar het toilet te gaan en had zo de rook ontdekt. Maar toen de brandweer aankwam, bleek het om een uitslaande brand te gaan die in het hele huis woedde. De vlammen sloegen ook over naar een hele lading hooi die in de woning lag opgeslagen. Het was een hele klus om al het hooi uit het gebouw te halen.

Houtkachel

De brandweerpost Heusden-Zolder kreeg versterking vanuit Beringen en Hasselt en had de rest van de nacht nodig om het vuur gedoofd te krijgen en om na te blussen. Tegen de ochtend werd duidelijk dat de woning helemaal vernield is. Er woonde een oudere vrouw met haar twee zonen. Ze zijn alles kwijt, maar hebben intussen onderdak gevonden bij familie. De oorzaak zou liggen bij een houtkachel waarvan de vlammen in de schouw waren geslagen en die zich verder hebben verspreid door het hele huis.

Meest gelezen