archiefbeeld ©  AFP

Stormloop op vliegtuigtickets naar het buitenland na Poetins aankondiging van gedeeltelijke mobilisatie

300.000 reservisten zullen met onmiddellijke ingang worden opgeroepen om mee te gaan strijden aan het front in het oosten van Oekraïne, in wat Poetin noemt “de oorlog met het collectieve Westen”. Toeval of niet, meteen na de aankondiging van de Russische president werden massaal veel lastminute vluchten geboekt naar buitenlandse steden als Istanboel en Jerevan.

joro

Nu de oorlog in Oekraïne niet naar wens verloopt schakelt het Kremlin een versnelling hoger. President Poetin kondigde woensdagochtend tijdens zijn speech een ‘gedeeltelijke mobilisatie’ aan, waarbij 300.000 reservisten worden opgevorderd om mee strijd te gaan voeren.

Volgens verschillende media leidde de aankondiging tot een stormloop op vliegtuigtickets naar het buitenland. Alle rechtstreekse vluchten voor 21 september naar Istanboel in Turkije en Jerevan in Armenië zijn volledig volgeboekt.

Ook bestemming die verder weg liggen vanuit Rusland zijn de laatste uren erg in trek bij Russische inwoners. Volgens de in Rusland geboren en in Duitsland wonende Oost-Europa-expert Sergej Sumlenny betaal je op dit moment voor een enkeltje richting Dubai vandaag maar liefst 1 miljoen roebel (bijna 17.000 euro).

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer