Volodymyr Zelensky
Volledig scherm
Volodymyr Zelensky © AFP

Zelensky reageert op speech Poetin: “Rusland heeft afgelopen maand gedeeltelijke mobilisatie al doorgevoerd”

Woensdagochtend heeft Poetin een gedeeltelijke militaire mobilisatie afgekondigd, waarna 300.000 reservisten zullen worden opgeroepen. Tegenover ‘Bild TV’ verklaarde de Oekraïense president dat Rusland de afgelopen maand al met zijn mobilisatie was begonnen. Volodymyr Zelensky “denkt niet” dat Moskou in zijn oorlog met Oekraïne kernwapens zal inzetten.

14 reacties

  • karel van overloop

    2 jaar geleden
    Ik ben tegen oorlog maar als Rusland kernwapens inzet tegen Oekraïne moet het nucleair antwoord direct volgen van de Navo.
  • Polutnik Ronald

    2 jaar geleden
    Zijn de nieuwe en zwaardere wapens nog niet geleverd of aangekomen in Oekraïne , want die zijn dringend nodig en zeker het vele afweer geschud en de langere afstands raketten van plus minus 500 km . Niet nadenken gewoon dadelijk leveren aub.
  • Herman Daneels

    2 jaar geleden
    Voor hen die het nog niet snappen, als ik morgen 15% van jullie tuin kom bezetten, en ik laat daar mijn beestjes lopen, ben ik benieuwd hoe jullie gaan reageren. Dat is net hetzelfde wat Poetin doet, stukje land van Georgië, Moldavië en Oekraïne bezetten en zijn volk daar laten rond lopen. En telkens pikt hij meer stukjes land in tot hij heel Europa in zijn macht heeft. Deze oorlog is niet tegen Oekraïne maar tegen het Westen.
  • Sven Meert

    2 jaar geleden
    Stop met ons te moeien met een oorlog die niet de onze is. De oorlog zal snel gedaan zijn. Tenzij dat men uit is op een derde Wereldoorlog…. Waarom partij trekken voor Oekraïne en niet neutraal blijven. Nu leveren we onrechtstreeks wapens waardoor de oorlog blijft duren en onze bevolking armer wordt.
  • Patrick Symons

    2 jaar geleden
    Weg met Rusland. Veeg ze weg. Economisch zodat de Russische bevolking poetin zelf onderuit haalt. Het is ne gek die heel zijn land mee in de afgrond sleurt.