(Illustratiefoto)
Volledig scherm
(Illustratiefoto) © Shutterstock / pixelschoen

Zonder maatregelen stijgt CO2-uitstoot Europese luchtvaart naar 188 miljoen ton per jaar

Door de pandemie is het aantal aankomende en vertrekkende vluchten op Europese luchthavens de voorbije twee jaar fors gedaald, maar op lange termijn dreigt het aantal vluchten te stijgen tot 12,2 miljoen per jaar in 2050. Tenzij de luchtvaartsector prioritair werk maakt van milieumaatregelen, dreigt de CO2-uitstoot navenant te stijgen: tot 188 miljoen ton per jaar. Dat staat in een nieuw milieurapport.

7 reacties

  • pieter vandenberghe

    2 jaar geleden
    CO2, hoe meer effort we maken, hoe meer uitstoot er is. De elektrische wagen is daar een mooi voorbeeld van. Daar sta je dan met 25% laadverlies en vervuilende backup voor "groene" zonnepanelen. Zoals hier eerder vermeld, groen is een modewoord om te verkopen aan de rijke elite.
  • Mark pauwels

    2 jaar geleden
    Wie denkt dat vermindering van CO2 de klimaatverandering zal veranderen zal van een kale reis thusikomen. Lees over het klimaat , hoe het door de eeuwen veranderde zonder dat er vliegtuigen , auto's en industrie was . Het klimaat is gewoonweg een verdienmodel en middel om mensen angst aan te jagen.
  • Lucas Vissers

    2 jaar geleden
    Binnenkort elektrische vliegtuigen er is nu toch precies elektriciteit genoeg ! Verleden jaar moesten we nog zuinig zijn, weet je nog ? Er zijn veel grotere vervuilers !
  • Patrick Peeters

    2 jaar geleden
    Er zijn veel grotere vervuilers dan de luchtvaart . . .
  • Coen Geurts

    2 jaar geleden
    Doe daar maar iets aan; maak die vakantievluchten en citytrips drie keer zo duur. Dit is pure luxe.