© foto Joren De Weerdt

Neergeschoten man uit Booischot geeft toe dat hij politie aanviel

De 44-jarige man uit Booischot (Heist-op-den-Berg) die maandag in zijn woning in de voet werd geschoten tijdens een politie-interventie, heeft toegegeven dat hij de politie aanviel met een mes met de bedoeling om doodgeschoten te worden. Dat meldt de Mechelse afdeling van het parket van Antwerpen dinsdag.

De politieagent wordt dan ook niet in verdenking gesteld, ook al omdat de vaststellingen van de ballistisch deskundige lijken te bevestigen dat hij uit wettige zelfverdediging handelde.

De 44-jarige man had zelf de politie opgeroepen en verklaard dat hij “zijn familie kapot ging maken”. Twee politieploegen snelden ter plaatse en troffen de man binnen in zijn woning aan met een mes in de hand. Toen de politie hem aanmaande het mes te laten vallen, zou hij dreigend op de agenten afgekomen zijn. Eén van de politie-inspecteurs schoot de man daarop in de voet.

De man werd voor verzorging afgevoerd, maar is nu na verhoor door de onderzoeksrechter aangehouden op verdenking van gewapende weerspannigheid.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER