De Nationale Bank van België.
Volledig scherm
PREMIUM
De Nationale Bank van België. © Photo News

Nationale Bank verliest kwart van haar waarde

De fors stijgende rente maakt slachtoffers. Ze neemt onder meer de nationale banken, waaronder die van ons land, in de tang. De Nationale Bank van België zal daardoor het lopende jaar afsluiten met verlies. Bovendien riskeren die verliezen de komende jaren nog op te lopen. De beurskoers van de instelling daalde woensdag met liefst 27,49% tot 1.055 euro, nadat hij dinsdagavond ook al zowat 6% had ingeleverd.

7 reacties

  • Hervé Depreeuw

    2 jaar geleden
    Benieuwd of de NBB een overname bod overweegt op haar eigen aandelen.
  • Vital Verstraten

    2 jaar geleden
    Al eens gekeken hoeveel goud er voor ieder aandeel is? Als aandeelhouder zijt u daar ook eigenaar van. Dus huidige koers is gewoon een koopje!
  • An Vanden Bossche

    2 jaar geleden
    Voor een Nationale Bank is dat echt niet kunnen, ze plaatst zich op hetzelfde niveau als een derderangsbedrijf. Een eersteklassebedrijf maakt elk jaar meer winst en keert elk jaar een hoger dividend uit. Bij de Nationale bank ligt dat anders: die keren aan de staat te veel uit en laten de kruimels aan de andere aandeelhouders. Waarschijnlijk hebben ze te veel aan de staat gegeven, zodat ze nu met 'verlies' zitten. De nationale bank, vroeger prive, werd voor de helft genationaliseerd.
  • Walter Van Criekinge

    2 jaar geleden
    En dan willen de mensen dat da staat (Vlaams gewest) nog meer schulden maakt door de mensen een aalmoes te geven tegen de hoge energieprijzen. Ja zo zakken we nog verder weg in het schuldenmoeras.
  • philippe vandesande

    2 jaar geleden
    de nationale bank heeft zoals ze nu werkt dan ook weinig nut, het is een instelling die voor 50 ´% enkel dient om vorstelijke posten te creeeren voor ex vakbondslui, kabinetschefs, politici e.d. Dus kan ze ook op de helft van haar kapitaal werken.