Minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V).
Volledig scherm
Minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V). © Vertommen

Brouns: “Boerenbond geeft advies, boer moet zelf keuzes maken”

Vlaanderen kent vandaag de meest kwaliteitsvolle land- en tuinbouw van Europa, en dat is voor een stuk ook de verdienste van de belangenorganisaties. Dat heeft minister van Landbouw Jo Brouns (CD&V) gezegd in 'De Ochtend' (Radio 1), in een reactie op de reportage van 'Pano' over de stikstofcrisis en rol van de Boerenbond als belangenorganisatie. Zulke organisaties adviseren de landbouwers, "maar het is de ondernemer zelf die de keuzes moet maken", zei Brouns.

22 reacties

  • Marc Baeyens

    2 jaar geleden
    Hoe kan een 'ondernemer' die financieel met handen en voeten gebonden is aan de boerenbond nog zelf beslissen. cD&v blijft het speeltje van de hunker naar een meer-winst-organisatie op kosten van de boeren.
  • bob jansens

    2 jaar geleden
    aan Valentijn Jacobs, de Boerenbond is destijds opgericht door pastoor Mellaerts dorpspastoor in Heist-op-den-Berg gehucht Goor, met als doel de boeren een eerlijk inkomen te geven. Maar zoals steeds met dit soort organisaties, wordt na een aantal jaren het oorspronkelijke doel ondergeschikt aan de belangen van de beheerders. Zo ook met de BB
  • Patrick Van Lersberghe

    2 jaar geleden
    En wie heeft die uitbreidingen toegestaan door omgevingsvergunningen toe te kennen mevrouw Demir? Toch de Vlaamse overheid op basis van de toenmalige normen, niet?
  • Marc Vandeputte

    2 jaar geleden
    De ene producent is de andere niet: als één Smartphone baas zegt: de nieuwe IPhone moet 1000 euro/ stuk kosten, dan lukt dat en aanvaard de consument dat. Als duizenden boeren eisen dat het varkensvlees xx euro/kg moet kosten om nog maar juist leefbaar te zijn, lukt dat niet. Raar hé...
  • Gerry Cle

    2 jaar geleden
    De boerenbond heeft enorme belangen in veevoederbedrijven, zaden en plantgoedleveranciers en meststoffabricanten. Natuurlijk adviseren ze uitbreiding en dus meer afname van die producten. Brouns verdedigd de cd&v zuil en Demir valt die zuil aan. Ouderwetse politiek. De fout ligt aan ons, consumenten, die een kip, vlees en groenten willen voor enkele euro's.